Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

11 oktober 2024

Janneke de Bruine

Bouw Fabriekskwartier van start

Op 3 oktober werd een belangrijke mijlpaal gevierd in het Fabriekskwartier, waar toekomstige bewoners en alle bij het ontwerpproces betrokkenen samenkwamen voor de feestelijke opening van de bouwactiviteiten. Het evenement begon met een warm welkom van Triborgh aan alle kopers en betrokkenen met woorden van dank voor het vertrouwen, enthousiasme en inzet om dit nieuwe hoofdstuk in het Fabriekskwartier mogelijk te maken.

Het hoogtepunt van de dag was zonder twijfel de spectaculaire start van de bouw, die werd ingeluid door de energieke klanken van een percussieband. Hun ritmische trommels brachten sfeer en gaven het evenement een feestelijk tintje. Vervolgens betrad wethouder Bas van der Pol het podium voor een inspirerende toespraak.

 Tijdens zijn speech ging de wethouder in op de belangrijke ontwikkelingen in Tilburg, met speciale aandacht voor het wonen in de Piushaven en hoe projecten zoals het Fabriekskwartier bijdragen aan de levendigheid van de stad en de bouwsector nieuwe impulsen geven.

Na zijn bemoedigende woorden was het moment daar: kinderen van de toekomstige bewoners van het Fabriekskwartier vulden de eerste speciekuip met zand, begeleid door de percussieband. Dit symbolische gebaar markeerde de start van een veelbelovende bouwperiode die het gebied verder zal transformeren.

Het evenement bood toekomstige bewoners de kans om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen, wat zorgde voor een warme en verbonden sfeer. Iedereen kijkt vol vertrouwen en met enthousiasme uit naar de verdere ontwikkeling van het Fabriekskwartier. Het was een onvergetelijke dag die de start van een veelbelovend project markeerde. Bekijk alle foto's van het feestelijke moment op de website Fabriekskwartier



TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -