Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

20 juni 2024

Janneke de Bruine

Winnaar Tilburg Architectuurprijs 2024 is bekend!

De Tilburg Architectuurprijs is de nieuwe prijs voor het beste bouwwerk in de gemeente Tilburg en is een initiatief van de gemeente Tilburg en CAST. Uit ruim 50 inzendingen met veel variatie koos de vakjury drie winnaars.

 

De transformatie van het kloostercomplex Oude Dijk won de eerste prijs. Een waardevol project van Shift architecture urbanism, MTD landschapsarchitecten & initiatiefnemer en bouwer Van der Weegen.

De vakjury gaf de tweede prijs aan de transformatie van de Vredeskerk door Bedaux de Brouwer Architecten. Het project Fabrieksgeheimen aan de Korvelseweg en Trouwlaan door Ontwerplab kreeg de derde prijs.

De Zwijsengarage, een ontwerp van Vissers & Roelands architecten & ingenieurs kreeg de meeste stemmen van het publiek en werd bekroond met de Publieksprijs.

De winnaars van de Vakjuryprijs en de Publieksprijs ontvingen de Tilburg Architectuurprijs, ontworpen door Bryan van Schooten

“Het was een prachtige eerste editie van de Tilburgse Architectuurprijs! In Tilburg stellen we kwaliteit voorop, vieren we wat goed is, maar leren we ook wat beter kan. Ik hoop dat deze prijs de discussie stimuleert over de ruimtelijke ontwikkeling van onze stad en dorpen.” – aldus wethouder Bas van der Pol.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -